Coaching binnen organisaties

Wilt u als organisatie de leidinggevende kwaliteiten van managers verbeteren? Of vind u het belangrijk dat er aan de communicatieve vaardigheden van medewerkers gewerkt wordt?
Schakel dan Wendela Wolters in voor een coachingstraject voor uw personeel. Coachingstrajecten bij Wendela Wolters zijn resultaatgericht en kortdurend.

Coaching is een bewezen efficiënte en effectieve methode voor persoonlijke en professionele ontwikkeling in de werkcontext.

Binnen organisaties kunnen er verschillende coachingsvragen spelen zoals ontwikkeling van competenties of vaardigheden. Sommige medewerkers of managers worden niet alleen geblokkeerd door een gebrek aan ervaring of de juiste competenties, maar vooral door belemmerende overtuigingen,  een verkeerd zelfbeeld of onvoldoende zelfkennis. Coaching richt zich dan op het vergroten van inzicht in eigen persoonlijkheid, drijfveren en kernkwaliteiten. Degene die gecoacht wordt herkent blokkades en pakt ze aan. Hierdoor vergroot hij zijn handelingsrepertoire.

Coachingsthema’s

Naast persoonlijke ontwikkeling en het vergroten van inzicht in eigen persoonlijkheid, zijn leiderschap en communicatie veel voorkomende thema’s bij coaching. Hieronder voorbeelden van veelgestelde coachingsvragen.

Leiderschap

  • Hoe verbeter ik mijn leiderschapsvaardigheden en hoe word ik een verbindend leider voor mijn medewerkers?
  • Hoe ga ik beter met conflicten om en hoe ontwikkel ik mijn conflictoplossende vaardigheden?
  • Hoe vergroot ik  de betrokkenheid bij mijn medewerkers en hoe ondersteun ik hen in vitaliteit en stressreductie?

Communicatie

  • Hoe krijg ik met mijn communicatie de neuzen dezelfde kant op?
  • Hoe communiceer ik met meer verbinding met mijn collega’s, waardoor ik werk aan betere verhoudingen onderling?
  • Hoe geef ik op constructieve wijze feedback ? Helder, overtuigend en waarderend?

Doelgerichtwerken aan resultaat

Bij coaching staan vragen en doelen centraal en wordt er concreet gewerkt aan het bereiken van de gewenste effecten. Coachingstrajecten bij Wendela Wolters zijn resultaatgericht en kortdurend (meestal zes sessies).

Samenwerken aan de vitaliteit van werknemers

Behoefte aan expertise in de duurzame inzetbaarheid van werknemers binnen organisaties? Wendela Wolters begeleidt organisaties in het creëren van optimale werkomstandigheden waardoor werknemers het beste van zichzelf willen en kunnen geven. Daarbij brengt ze de belangen van medewerkers en de organisatie samen. In de rollen van coach, trainer en adviseur.

BEL VOOR EEN KENNISMAKINGSGESPREK