Coaching

Wendla-Wolters-VisieLoopt het thuis of op je werk niet zoals je wilt? Vraag je jezelf af wat je hieraan veranderen kan? Maar vind je het probleem complex en wil je een deskundige inschakelen om op een gestructureerde manier je vraag aan te pakken?

Een coachingstraject bij Wendela Wolters kan het antwoord op je vragen betekenen. Haar stijl is oplossingsgericht, waarderend en aandachtig.

Wendela werkt voor bedrijven en particulieren.

Dit is coaching
Coaching is een kortdurend proces waarin een sparringpartner en vertrouwenspersoon je ondersteunt in je zoektocht naar wat jij wil en hoe je dit kan bereiken.

Je bereikt dit doel door even ‘samen op te lopen’ met een coach waarbij de coach spiegelt, spart en ‘lastige’ vragen stelt. Hierbij zet coach Wendela Wolters haar kennis en vaardigheden in, maar ook haar nieuwsgierigheid en intuïtie. Met als doel jou te ondersteunen in de zoektocht naar jouw authentieke antwoord.

Voor wie?
Coaching is geschikt voor jou wanneer je op een gestructureerde wijze wilt werken aan thema’s of vragen die te maken hebben met persoonlijke ontwikkeling of je werksituatie. Natuurlijk is een combinatie van beide ook mogelijk.

Coachingsvragen
Alle vragen die te maken hebben met je persoonlijke ontwikkeling of werksituatie komen in aanmerking voor een coachingstraject. Natuurlijk is een combinatie van beide ook mogelijk.

Voorbeelden van veelvoorkomende coachingsvragen

Vitaliteit en welbevinden

 • Ik wil me weer energiek en gemotiveerd voelen; hoe word ik weer enthousiaster en vitaler en hoe kan ik beter omgaan met stress?

Persoonlijke effectiviteit en zelfmanagement

 • Hoe voorkom ik dat ik geleefd wordt door mijn agenda en hoe krijg ik beter zicht op hoofd- en bijzaken?
 • Hoe kan ik effectiever handelen en mijn zelfvertrouwen vergroten?
 • Hoe kan ik beter plannen en meer tijd vrijmaken voor wat ik belangrijk vind?

Grip op je leven

 • Ik heb het gevoel dat ik de “houvast” op mijn leven aan het verliezen ben en vind het moeilijk om de dingen te laten gebeuren. Het liefst wil ik de controle over alles behouden.
 • Ik heb moeite om door te ademen en vind het lastig om te voelen. Maar tegelijkertijd voel ik mij soms ook overspoeld door een gevoel waar ik weer geen controle over heb.

Werkwijze

Wendela Wolters integreert theorie, diagnostisch onderzoek en interventies tot een oplossingsgerichte, maar ook inzichtgevende aanpak. Hierbij gebruikt zij haar achtergrond in de Positieve psychologie.
Jullie werken in een positieve en veilige omgeving waarin jouw persoonlijke groei en tot volle bloei komen op de voorgrond staat.

Coachingstraject
De zes stappen van een coachingstraject:

 1. Kennismaken per telefoon of per mail
 2. Intake waarin de coachingsvraag wordt geformuleerd.
 3. Vervolgtraject van coachingsgesprekken (90 minuten), variërend in aantal.

Afhankelijk van de vraag wordt vooraf een inschatting gemaakt van het aantal gesprekken. Vanzelfsprekend kan dit tussentijds worden aangepast.

 1. Eindevaluatie en afronding.
 2. Zelf aan de slag.
 3. Wanneer er behoefte aan is, kunnen in een incidenteel vervolggesprek de ervaringen te besproken worden.

Gouden regels voor een succesvol coachingstraject

 • Goede klik
  Een goede klik is van essentieel belang voor een goede samenwerking. Indien die klik er niet is, helpt Wendela je graag iemand anders vinden die beter met je matcht. Jouw proces staat centraal!
 • Veilig leerklimaat
  Een veilig leerklimaat bevordert het optimaal onderzoeken van mogelijkheden.
  In coachingsgesprekken die in opdracht van een organisatie plaatsvinden, krijgt de opdrachtgever een rapportage op hoofdlijnen. Altijd na overleg met de coachee.
 • Structuur
  Gestructureerde sessies: duidelijke leerdoelen en een heldere structuur zijn van belang voor een optimaal resultaat.
 • Regelmaat
  Het rendement van coaching valt of staat met regelmaat: geregelde bijeenkomsten en tussentijdse toepassing van het geleerde vormen de basis voor verandering.

Samenwerken aan de vitaliteit van werknemers

Behoefte aan expertise in de duurzame inzetbaarheid van werknemers binnen organisaties? Wendela Wolters begeleidt organisaties in het creëren van optimale werkomstandigheden waardoor werknemers het beste van zichzelf willen en kunnen geven. Daarbij brengt ze de belangen van medewerkers en de organisatie samen. In de rollen van coach, trainer en adviseur.

BEL VOOR EEN KENNISMAKINGSGESPREK