Mindfulnesstraining

  • Heb je een druk leven en blijft de stressvolle gedachte aan een propvolle to-do lijst zich opdringen of lukt het je door allerlei zorgen niet van het leven te genieten?
  • Zou je graag meer het gevoel hebben dat je de regie hebt over je leven en dat je niet alles hoeft te doen wat je gevraagd wordt?
  • Kost het je moeite om gefocust te blijven en heb je het gevoel dat je op alle fronten tekort schiet?

Als je antwoord ‘ja’ is op een of meerdere van deze vragen, dan kan je veel profijt ervaren bij een mindfulnesstraining.

Het principe van mindfulness
Een groot deel van onze tijd ben je onbewust bezig. Je functioneert dan op de ‘automatische piloot’. Soms hebben die automatische handelingen een functie: het voorkomt overbelasting van het denken, bijvoorbeeld bij het autorijden. Maar gedeeltelijk bewustzijn vraagt ook zijn tol; je loopt misschien wel de waardevolste ervaringen van je leven mis.

Wanneer je altijd zo functioneert kan het zijn dat je eet zonder te proeven, luistert zonder echt te horen of praat zonder echt wat te zeggen. Wanneer de geest door onoplettendheid en ontevredenheid wordt gedomineerd, dan is het moeilijk om je kalm en ontspannen te voelen. Je voelt je eerder gefragmenteerd en opgejaagd want er moet nog zoveel! Mindfulness leert je bewust te worden van deze automatische patronen. Je zult beter in staat zijn te leren hoe je door meningen heen kunt kijken en dingen waar te nemen zoals ze werkelijk zijn.

Het effect van de training
De training geeft je meer rust en helderheid. Door bewuste aandacht leer je minder reactief om te gaan met werkdruk, prestaties, verwachtingen en oordelen. Stressgerelateerde klachten nemen af, je leert je grenzen beter te bewaken, kan je beter concentreren. De nieuwe inzichten zullen je ondersteunen in het veerkrachtig en vitaler aangaan van mogelijkheden en uitdagingen.

We don’t see things as they are, we see them as we are. -Anais Nin-

Interesse om mee te doen met de mindfulnesstrainingen van Wendela Wolters? Bekijk hier de agenda of meld je hier aan.

Samenwerken aan de vitaliteit van werknemers

Behoefte aan expertise in de duurzame inzetbaarheid van werknemers binnen organisaties? Wendela Wolters begeleidt organisaties in het creëren van optimale werkomstandigheden waardoor werknemers het beste van zichzelf willen en kunnen geven. Daarbij brengt ze de belangen van medewerkers en de organisatie samen. In de rollen van coach, trainer en adviseur.

BEL VOOR EEN KENNISMAKINGSGESPREK