De Mindfulnesstraining

Tussen stimulus en respons bevindt zich een ruimte. Binnen die ruimte ligt ons vermogen om ons antwoord te kiezen. In ons antwoord ligt onze groei en onze vrijheid. – Viktor Frankl –

De MBSR en de MBCT training

De mindfulness groepstraining is gebaseerd op de klassieke Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) training. Deze is ontwikkeld door de Amerikaanse hoogleraar Jon Kabat-Zinn. De wetenschappelijk onderbouwde training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur en een stiltedag. De training wordt gegeven in een groep van 5 tot 7 mensen.

Elke trainingsdag heeft een eigen thema, zoals

  • de automatische piloot,
  • omgaan met stressvolle momenten,
  • grenzen leren kennen,
  • omgaan met negatieve gedachten.

In de training doen deelnemers verschillende oefeningen en wisselen ervaringen uit. Naast de training is het de bedoeling dat je thuis oefent. In deze dagelijkse oefening ontwikkel je de MBSR techniek en verfijn je de vaardigheden.

De individuele mindfulnesstraining

Kun of wil je om welke reden dan ook liever niet meedoen aan een groepstraining? Dat kan ook! Wij bieden de training ook als een individueel traject waarin het klassieke programma op verkorte wijze wordt doorlopen.

Kosten Mindfulnesstraining

  • Particulier groepstarief € 450,00 BTW vrijgesteld
  • Individuele training € 650,00 BTW vrijgesteld

Trainster beschikt over een registratie in het CRKBO register.

Dit is inclusief werkboek en geluidsbestanden. De mindfulnesstraining bestaat uit 8 bijeenkomsten en 1 stiltedag (groep).

Vergoeding

Je kunt de mindfulnesstraining vergoed krijgen indien je verzekerd bent bij VGZ, Univé, Umcz, IZA Gezond Samen of IZA Overig. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekeraar. Om voor vergoeding in aanmerking te komen heb je nodig:

  • Een aanvullend ziektekostenpakket,
  • Soms een verwijsbrief van de huisarts of bedrijfsarts, vraagt dit even na
  • Diagnose: (dreigende) burn-out of voor mantelzorgers.

Een voorwaarde van genoemde zorgverzekeraars is dat een mindfulnesstrainer VMBN lid categorie 1, de MBSR of MBCT geeft.

Kijk naar de agenda van de trainingen en meld je snel aan!

Samenwerken aan de vitaliteit van werknemers

Behoefte aan expertise in de duurzame inzetbaarheid van werknemers binnen organisaties? Wendela Wolters begeleidt organisaties in het creëren van optimale werkomstandigheden waardoor werknemers het beste van zichzelf willen en kunnen geven. Daarbij brengt ze de belangen van medewerkers en de organisatie samen. In de rollen van coach, trainer en adviseur.

BEL VOOR EEN KENNISMAKINGSGESPREK