Wat is mindfulness?

Mindfulness is een samengaan van Oosterse meditatietechnieken en Westerse psychologische kennis. De Engelse term laat zich het best vertalen door aandachtgerichtheid of opmerkzaamheid. Het betekent dat je met milde, open aandacht kijkt naar wat zich aandient in het moment, zonder dat je hierover oordeelt en zonder dat je het wilt veranderen. Hierdoor krijg je meer inzicht in wat belangrijk voor je is en de positieve keuzes die je daarin kan maken.

Mindfulness biedt inzicht en praktische handvatten om bewuster en veerkrachtiger in het leven te staan. Doordat je ‘met aandacht’ aanwezig bent draag je bij aan sterke, authentieke relaties in je privéleven en in je werk. Je voelt je energieker en meer gefocust en bent beter in staat om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Waardoor er zich meer mogelijkheden aan je ontvouwen.

De ups and downs van het leven worden hierdoor niet minder, maar je leert er anders naar te kijken. In de woorden van Jon Kabat-Zinn “You cannot control the waves. You can only learn to surf”.

Wat is mindfulness niet?

  • Mindfulness is niet ‘zweverig’, het biedt heel concrete handvatten aan om sterk, gefocust en bewust in het leven te staan. Concreter dan dat krijg je het niet!
  • Mindfulness is niet alleen voor spiritueel gerichte personen. De training is voor iedereen bruikbaar en is al in talloze settings toegepast; onder andere in het onderwijs, de gevangenis, binnen organisaties en bedrijven. Maar ook bij chronische pijnklachten en depressie en angst.

Interesse om mee te doen met de mindfulnesstrainingen van Wendela Wolters? Bekijk hier de agenda of meld je hier aan.

Samenwerken aan de vitaliteit van werknemers

Behoefte aan expertise in de duurzame inzetbaarheid van werknemers binnen organisaties? Wendela Wolters begeleidt organisaties in het creëren van optimale werkomstandigheden waardoor werknemers het beste van zichzelf willen en kunnen geven. Daarbij brengt ze de belangen van medewerkers en de organisatie samen. In de rollen van coach, trainer en adviseur.

BEL VOOR EEN KENNISMAKINGSGESPREK