Over Wendela Wolters

Over-Wendela-WoltersIk ben opgegroeid in een intellectueel stimulerende en dienstbare familie. Het zit dan ook in mijn bloed om anderen in hun kracht te plaatsen en te ondersteunen om de beste versie van zichzelf te worden.

Groei en ontwikkeling zijn mijn belangrijkste drijfveren. Combineer je deze twee eigenschappen dan kom je bij de kern van hoe ik werk:

Vanuit de oprechte verbinding de ander steunen en uitdagen in hun proces van groei en zelfinzicht.

Visie
Ik geloof in de kracht van de positief psychologische benadering. Als psycholoog werk ik vanuit een waarderend en onderzoekend perspectief. Toekomstgericht voortbouwen op wat er al is, onderzoeken wat werkt en wat in het verleden gewerkt heeft; dat motiveert en geeft energie!

Deze filosofie en aanpak vind je niet alleen terug in mijn een op een aanpak, maar ook bij manier van adviseren in organisaties.

Natuurlijk heb ik ook de valkuilen van een positieve aanpak in beeld. Een waarderend en onderzoekend perspectief werkt alleen als het ferm geworteld is in de realiteit. Ik bouw geen luchtkastelen.

Mindfulness
Mindfulness en meditatie kwamen 10 jaar geleden op mijn pad. Sindsdien ben ik beide technieken steeds meer in mijn leven gaan toepassen. Mindfulness gaat uit van dezelfde waarderende en onderzoekende principes; vanuit aandacht en concentratie werken aan evenwicht en rust.

Door mindfulness te integreren in mijn privéleven sta ik steviger en meer gefocused in mijn schoenen. Mindfulness ondersteunt mij in mijn werkzaamheden doordat ik met meer helderheid kan waarnemen en creatiever en effectiever kan afstemmen op de te nemen acties.

Na een verblijf van meer dan 20 jaar in Aruba ben ik met mijn gezin in 2012 naar Nederland teruggekeerd. Op Aruba heb ik in diverse functies gewerkt binnen de gezondheidszorg en het bankwezen.

Samenwerkingsverband

Samen sta je sterker dan alleen. Ik hecht er belang aan om te investeren in een netwerk van talentvolle en ondersteunende collega’s waarmee ik overleg kan voeren en professioneel kan sparren. Korte lijntjes zijn hierbij belangrijk. Deze vind ik op de lokatie waar ik werk:

praktijklasondersingel.nl

Daarnaast ben ik te vinden op: https://psycholoogtwente.com

 

 

 

Samenwerken aan de vitaliteit van werknemers

Behoefte aan expertise in de duurzame inzetbaarheid van werknemers binnen organisaties? Wendela Wolters begeleidt organisaties in het creëren van optimale werkomstandigheden waardoor werknemers het beste van zichzelf willen en kunnen geven. Daarbij brengt ze de belangen van medewerkers en de organisatie samen. In de rollen van coach, trainer en adviseur.

BEL VOOR EEN KENNISMAKINGSGESPREK